SOBRE FORMIGUES LILES

Formigues Liles es una cooperativa que nace de la responsabilidad que sentimos con la sociedad en la que vivimos de dar respuesta a unas carencias que actualmente no están siendo cubiertas,  o si lo están es desde una perspectiva poco emancipadora y asistencialista.

Talleres de feminismo y facilitación para grupos

PROPUESTAS FORMATIVAS

 

Tallers feminisme i acompanyament de grups, Formigues Liles

HACIA UNA PRÁCTICA FEMINISTA Y COEDUCADORA

Estrategias para que nuestro día a día camine hacia la igualdad. Leer más

Tallers feminisme i acompanyament de grups, Formigues Liles

MI CUERPO TIENE UNA HISTORIA QUE CONTAR

Cómo, a través de la creatividad, contamos las historias, resistencias, heridas, placeres y alegrías. .Leer más

Tallers feminisme i acompanyament de grups, Formigues Liles

LABORATORIO DE AUTODEFENSA FEMINISTA

Construyendo estrategias y espacios de seguridad entre todas.  Leer más

Tallers feminisme i acompanyament de grups, Formigues Liles

CONTIGO SOY YO, SIN TI TAMBIÉN

Desmontando los mitos del amor romántico. Decimos “amor romántico” a la forma establecida socialmente de relación de pareja. Leer más

Tallers feminisme i acompanyament de grups, Formigues Liles

¿DÓNDE QUEDA EL FEMINISMO CUANDO ESTAMOS EN GRUPO?

Cómo gestionamos los roles de poder y de género. Leer más

Tallers feminisme i acompanyament de grups, Formigues Liles

EN LA FIESTA TAMBIÉN NOS CUIDAMOS

Creando espacios de ocio más inclusivos y libres de agresiones. Un espacio de indagación colectiva en torno al ocio.  Leer más

ELLAS OPINAN

«Una vez más no podemos dejar de agradeceros estos días. Una visita breve pero intensa, llena de rebeldía, de experiencias, de compartir conocimientos, alegrías, miedos, oscuridades, risas y mucho amor con una calidad profesional y humana enorme. Como vosotras. Gracias por darnos la oportunidad de crear espacios de encuentro y reflexión, espacios de experimentación, llenos de emociones, sin juicios y seguros. Gracias por construir a diario. Por vuestras manos de hormiguitas incansables, convencidas en la perseverancia de que lo que se planta despacio es el fruto de lo que queremos para el futuro. Gracias por enseñarnos a seguir creyendo que se puede construir en el presente el futuro que soñamos.»

Virginia Baranda
Participant del "Laboratori d'Autodefensa Feminista"

«L’Ajuntament de Museros ha comptat en diverses ocasions amb l’equip de Formigues Liles. L’últim projecte, «Equitat i diversitat», el van desenvolupar als centres escolars amb un magnífic resultat: tothom hi va gaudir tant com aprendre i, mesos després, encara perdura el bon record d’aquella manera de fer tan bonica i potent. Així mateix, l’alumnat muserenc demostra quotidianament haver interioritzat els valors i conceptes treballats en les sessions i el gust per incorporar aquesta perspectiva i reptes a la resta de les seues relacions i activitats. Una col·laboració puntual amb un impacte persistent. «

Neus B.
Ajuntament de Museros

“Desde la Càtedra Anetta Nicoli de la facultad de Belles Arts d’Altea, de la UMH, es va organitzar un Taller Laboratori de Autodefensa Feminista, amb motiu del 25 Novembre, en 2017. Al taller van asisitir dones jovens alumnes de la facultad, dones interesades, i dones que fomen part del Colectiu Feminista de la Marina Baixa, de diferents edats. L’experiencia va ser molt interesant, enriquidora, i eficaç. Com ja s’adelanta amb el titol del Taller, no unicament t’enseyen postures i claus per defensar-te d’un atac masclista, si no que aprofundixen en els motius de la nostra por, aborden els arrels de la paralització que provoca, en algunes dones, ser agredida i/o violentada, desculpabilitzamos… Les dinàmiques grupals son interesants. Per tot aixo, ens sembla una Taller necessari!!»

Marivi Monfort
Catedra Anetta Nicoli

“La nostra experiència amb Formigues Liles ha sigut com «una bona tassa d’un café de categoria un dilluns de bon matí». La formació rebuda ens ha ajudat a «despertar-nos, esperear-nos» i avançar en la presa de consciència respecte a conceptes, pràctiques i rutines que hem de millorar en el dia a dia de les nostres organitzacions si volem treballar per una societat més justa per a totes les persones. I amb moltes ganes de continuar compartint café amb elles.”

REAS País Valencià, Xarxa d’economia alternativa i solidària

“Clar que ens agradaria repetir!! Ens vareu regalar unes sessions tan divertides, confortables i sorprenents…i que damunt ens tocava el cos, la ment i el cor… Què més es pot demanar?”

Sara Martínez
Participante del taller “Mi cuerpo tiene una historia que contar” y “Laboratorio de Autodefensa Feminista”

“Hacéis un gran trabajo, aquí en Turis hemos querido repetir la experiencia hasta que os agotamos, y también tuvimos la gran suerte de teneros con nuestros hijos en el colegio. Si volvéis yo repito.”

Irina
Participante del taller “Mi cuerpo tiene una historia que contar” y “Laboratorio de Autodefensa Feminista”

“Ara fa un any van vindre les Formigues Liles a La Tetera a compartir amb nosaltres el seu Taller d’Autodefensa Feminista. Aquestes professionals, apassionades i responsables ens van van regalar un dia de febrer ple d’aprenentatges compartits. Compromeses, fortes i a l’hora entranyables van aconseguir generar un espai de formació únic. Amb un respecte extraordinari, consensuant les regles del joc, facilitant experiències vivencials, ensenyant- nos tècniques molt valuoses, generant dinàmiques de reflexió grupals i escoltant- nos i donant- nos confiança i seguretat van crear un ambient molt profitós per a totes.  Un any després, quan recorde eixe 3 de febrer note als ulls la mateixa humida emoció amb la que vam concloure el taller. Un treball imprescindible en el camí cap a la igualtat. No podem més que estar agraïdes: Formigues Liles, gràcies per tant!!.”

La Tetera

«Treballar amb Formigues Liles assegura una organització i implicació total en el plantejament pedagògic del taller. El seu compromís ètic i educatiu fa que quan el temps ho permet, es realitzen tantes reunions o conversacions telefòniques com faça falta. A l’hora d’intervenir, destaquen per la seua capacitat d’adaptació a les diferents situacions. Són genials i súper recomanables.»

Consell de la Joventut de València

“Proyectos innovadores de transformación social llevados a cabo por grandes profesionales.”

Mari Cruz Pla
Agente de Igualdad de Villena

“Me encantó vuestro taller de autodefensa feminista, me llenó de fuerza y de ilusión y me removió de una manera sanadora, mil gracias de nuevo por generar ese ambiente tan mágico y tan transformador.”

Eva Mompó
Participante del “Laboratorio de Autodefensa Feminista”

“Després de 24 anys compartint un espai com és Malva, necessitàvem una renovació interior. Ana i Eva de «Les Formigues Liles» són les nostres acompanyants en aquest procés de transformació Grupal.  Perquè puguem continuar, amb el mateix entusiasme i força per avançar juntes en el camí que volem. Amb la seua visió fresca i Feminista, ens aporten sensibilitat i entusiasme, per  treballar al nostre projecte col•lectiu.”

Col·lectiu Dones Malva

“Cada sessió de treball amb les companyes de Formigues Liles ens resulta no només alliberadora, sinó també un aprenentatge i un autoaprenentatge constant que ens ha ajudat enormement a enfortir la nostra consciència de grup i el nostre múscul com a col·lectiu, tot això sense oblidar-nos de la gestió emocional i les cures de les persones que en formem part. Hem après —i seguim aprenent— a treballar de manera que totes les persones se senten escoltades, valorades i integrades. I hem recordat una cosa importantíssima que en algun moment del camí havíem oblidat: la celebració dels processos, com a manera de tancar etapes i valorar allò après i compartit.” 

Junta directiva d'APIV - Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana

HEMOS TRABAJADO Y COLABORADO CON

 

Volver arriba