Com, a través de la creativitat, expliquem les històries, resistències, ferides, plaers i alegries dels nostres cossos.

Descripció

Hem aprés a viure ràpid sense dedicar-nos temps per a veure com estem, com ens sentim i què li passa als nostres cossos, separant cos i emoció. El cos és “la caseta” on ens guardem els plaers, les violències, les alegries…i la gran majoria de les vegades no tenim l'espai per a identificar-les, expressar-les i sanar-les.

Per això es proposa aquest taller on investigar, a través de la pintura, en què ocupem el temps en el nostre dia a dia, prenent consciència de quant invertim en nosaltres i quant és per a les altres. A més, poder parlar del que ens agrada fer i com tractar d'integrar-ho en el nostre dia a dia en la mesura que siga possible.

D'altra banda fem un repàs de les nostres vivències a través d'una relaxació/visualització, recordant el que hem aprés gràcies a persones que han passat per la nostra vida, fets que ens han marcat, assoliments aconseguits, etc. Proposant després un espai creatiu on poder plasmar tot l'anterior i així poder tindre-ho més present.

A més, no es pot oblidar que darrere de tot el que ens passa està el nostre cos manifestant totes aqueixes emocions. Per això és important treballar també el concepte que tenim de nosaltres mateixes i dels nostres cossos. Això es treballarà a través del modelatge d'argila, el moviment, l'expressió corporal, etc. fent un treball individual per a després poder-ho compartir de forma grupal.

Objectius

• Generar un espai on poder compartir les nostres vivències
• Treballar l'autoestima i l'autoconcepte
• Prendre consciència del nostre cos
• Posar en valor les tasques invisibilitzades

Metodologia

El taller es planteja de manera participativa i dinàmica per a generar aprenentatge significatiu i multidireccional, utilitzant tècniques de facilitació de grup, teatre, dinàmiques, etc.

Persones destinatàries

• Dones adultes

Scroll to top