ACOMPANYAR

Estar amb la realitat i el procés del grup sense jutjar ni dirigir.

EINES

Compartir eines que puguen ser útils i enriquidores per al procés del grup.

OPORTUNITATS

Vore cada moment del grup (inclús els conflictes) com una oportunitat per a conèixer-nos més com a grup.

Facilitació i acompanyament de grups

Descobrint el potencial del treball en grup allarguem la vida dels nostres projectes.

La facilitació permet als grups dotar-se d'eines per a millorar el funcionament i el benestar de les persones que els formen, així com establir dinàmiques més sanes de relació i formes d'abordar els conflictes que puguen sorgir.

Ser conscients dels rols que apareixen en els nostres grups i responsabilitzar-nos d'ells, implica un exercici de reflexió que posa en el centre el poder dins dels nostres espais. Visibilitzar aquest poder permet que el grup es responsabilitze d'ell i puga gestionar-ho de forma sana i beneficiosa per al grup.

Totes les persones tenim una història de vida que en arribar a un grup ens acompanya. Aquesta història es projecta de diferents formes en el funcionament i convivència dins del grup i ens porta a ocupar rols passats que poden estancar-se en molts casos provocant malestar. Fer-nos conscients d'aquests processos ens ajuda a generar relacions més horitzontals i descobrir nous rols que fins ara ens eren llunyans.

Amb aquest treball de facilitació, el que es persegueix és que el grup siga conscient del moment que habita, dels processos que s'estan donant i dels moments passats que arrossega i que poden condicionar aquest present. Donant eines al grup de resolució de conflictes, formes més eficaces de comunicació i dinàmiques de funcionament, estructura i organització, podem generar espais de treball que faran dels nostres grups llocs més fàcils d'habitar.

*També disponible en modalitat online

“Cada sessió de treball amb les companyes de Formigues Liles ens resulta no només alliberadora, sinó també un aprenentatge i un autoaprenentatge constant que ens ha ajudat enormement a enfortir la nostra consciència de grup i el nostre múscul com a col·lectiu, tot això sense oblidar-nos de la gestió emocional i les cures de les persones que en formem part. Hem après —i seguim aprenent— a treballar de manera que totes les persones se senten escoltades, valorades i integrades. I hem recordat una cosa importantíssima que en algun moment del camí havíem oblidat: la celebració dels processos, com a manera de tancar etapes i valorar allò après i compartit.” 

Junta directiva d'APIV - Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana

“Després de 24 anys compartint un espai com és Malva, necessitàvem una renovació interior. Ana i Eva de “Les Formigues Liles” són les nostres acompanyants en aquest procés de transformació Grupal.  Perquè puguem continuar, amb el mateix entusiasme i força per avançar juntes en el camí que volem. Amb la seua visió fresca i Feminista, ens aporten sensibilitat i entusiasme, per  treballar al nostre projecte col•lectiu.”

Col·lectiu Dones Malva

“La nostra experiència amb Formigues Liles ha sigut com “una bona tassa d’un café de categoria un dilluns de bon matí”. La formació rebuda ens ha ajudat a “despertar-nos, esperear-nos” i avançar en la presa de consciència respecte a conceptes, pràctiques i rutines que hem de millorar en el dia a dia de les nostres organitzacions si volem treballar per una societat més justa per a totes les persones. I amb moltes ganes de continuar compartint café amb elles.”

REAS País Valencià, Xarxa d’economia alternativa i solidària
Scroll to top