Cura i autoconeixement del cos

Descripció

Hem aprés a viure ràpid sense dedicar-nos temps per a veure com estem, com ens sentim i què li passa als nostres cossos, separant cos i emoció. Per això proposem un taller no mixt on treballar de manera conjunta cos, ment i emoció a través del mètode pilates en sessions d'1 hora i mitja.

Pilates és un sistema que s'adequa a les diferents necessitats de cada cos amb el qual guanyar higiene postural, elasticitat, tonificació, consciència i control corporal. A través del moviment treballarem també l'equilibri, la concentració i la respiració.

En aquestes sessions indagarem també sobre la sexualitat en un sentit ampli abordant temes com els cicles menstruals i els seus moments, la menopausa i els seus efectes, l'autoconeixement del nostre cos, la sexualitat amb una mateixa i la compartida amb altres persones, el plaer, el desig, els bloquejos, el coneixement i treball del sòl pèlvic. Conéixer-nos més profundament ens facilita descobrir el que ens agrada, volem i som.

És clau, per tot l'anteriorment nomenat, començar o aprofundir en processos d'autoconeixement del propi cos i caminar cap a l'apoderament personal i col·lectiu.

Objectius

• Guanyar elasticitat i tonificació
• Treballar en la consciència i control corporal
• Estudiar la nostra higiene postural
• Generar un espai d'indagació col·lectiva
• Compartir vivències i experiències sobre sexualitat (cicles menstruals, menopausa, sòl pèlvic, etc.)

Metodologia

El taller es planteja de manera participativa i dinàmica per a generar aprenentatge significatiu i multidireccional, utilitzant el mètode pilates i tècniques de facilitació de grup, teatre, dinàmiques, etc.

Persones destinatàries

• Dones adolescents i adultes

 

"El cos és la forma física en la qual s'expressen les nostres emocions i pensaments, per això escoltar-ho"

Scroll to top